Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Vertrekbewegingen (percentage) (2022)

Toelichting

Percentage totale vertrekbewegingen
Het totale aantal vertrekbewegingen (zowel binnen als buiten de gemeente) is uitgedrukt ten opzichte van de gemiddelde bevolking. In Deventer hebben zich de afgelopen tien jaar gemiddeld ruim 5.200 personen per jaar gevestigd, terwijl er in die periode ruim 4.900 personen vertrokken. Dat betekent dat het migratiesaldo de afgelopen 10 jaren positief is en ruim 300 per jaar bedraagt.  
Binnen de gemeente verhuisden het afgelopen jaar ruim 6.100 personen waarmee het totaal aantal vertrekbewegingen op bijna 10.600 uitkomt. Relatief gezien is dat ruim 10 procent van de bevolking. Dit aandeel is het hoogst in de Binnenstad (bijna 19%) en Rivierenwijk en Schalkhaar (ruim 15%) en het laagst in Diepenveen,  de Hoven, Okkenbroek en Lettele (miinder dan 6%). Op het kaartbeeld wordt het totaal aantal vertrekbewegingen (vertrekken + binnenverhuizingen) gepresenteerd.

bron: Gemeente Deventer

Deventer

Welkom op de Staat van Deventer. Hier vind je actuele, cijfermatige informatie over Deventer en over alle wijken en buurten binnen Deventer. Kies een wijk en vindt meteen de kerncijfers over deze wijk. Ga naar de cijfers en ontdek alles over bevolkingsontwikkeling, veiligheid, milieu en nog veel meer. In de wijkenmonitor kun je zien hoe de verschillende wijken scoren op verschillende themas. In het kennisportaal vind je veel factsheets en onderzoeksresultaten.