Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Geweldsdelicten (2020)

Toelichting

Geweldsdelicten
Volgens de aangiftes die zijn gedaan bij de politie werden in 2020 in Deventer 432 geweldsdelicten gepleegd. Dat zijn er 40 minder dan een jaar eerder waarmee de dalende trend doorzet. Het betreft hier een optelsom van alle door de politie geregistreerde delicten met geweld, variërend van straatroof en overval tot bedreiging en mishandeling, moord en doodslag. Het aantal geweldsdelicten is in vergelijking met de voorgaande jaren verder afgenomen. Het grootste deel van de delicten bestaat uit mishandeling en bedreiging. 
Wanneer de geweldsdelicten worden afzet tegen de totale bevolking, dan zien we dat het aantal delicten per inwoner op  0,4 ligt in 2020.  Dit betekent dat van elke 1000 personen er 4 zijn die te maken hebben gehad met geweld en daarvan ook aangifte hebben gedaan.

bron: Politie

Deventer

Welkom op de Staat van Deventer. Hier vind je actuele, cijfermatige informatie over Deventer en over alle wijken en buurten binnen Deventer. Kies een wijk en vindt meteen de kerncijfers over deze wijk. Ga naar de cijfers en ontdek alles over bevolkingsontwikkeling, veiligheid, milieu en nog veel meer. In de wijkenmonitor kun je zien hoe de verschillende wijken scoren op verschillende themas. In het kennisportaal vind je veel factsheets en onderzoeksresultaten.