Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Doorstroming basisonderwijs - lager niveau (2023)

Toelichting

Doorstroming naar praktijkonderwijs
Van de ruim 1.000 Deventer basisschoolleerlingen uit groep 8 stroomde 15% door naar maximaal VMBO niveau en kader Theoretisch niveau in de zomer van 2023.

bron: Scholen

Lettele

Het dorp Lettele ligt qua grootte tussen Okkenbroek en Schalkhaar/Diepenveen in. Het dorp heeft een basisschool, een kerk, sportvoorzieningen en horeca. Ook is er een openlucht zwembad, dat gerund wordt door vrijwilligers. De bibliotheekvoorziening is in de wijkwinkel van de gemeente gevestigd.
Oude Molen is een buurtschap van ongeveer honderd inwoners in de gemeente Deventer en ligt tussen Lettele en Bathmen. Deze buurtschap heeft haar naam te danken aan de ligging rondom een korenmolen, De Leeuw die aan de provinciale weg N344 tussen Deventer en Holten gelegen is. De provinciale weg wordt ook wel de Holterweg genoemd.
Het landelijk gebied  Lettele en Okkenbroek bevat het landelijke gebied ten oosten van het Overijssels kanaal en ten noorden van de Holterweg richting Holten, met uitzondering van de apart vermelde buurten Okkenbroek, Lettele en Oude Molen.