Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Bedrijfsvestigingen (2020)

Toelichting

Bedrijfsvestigingen
Deventer telt ruim 9.600 bedrijven in 2020. Een groei van bijna 7% in een jaar tijd. De grootste groei is zichtbaar in de bouwsector. Deze sector groeide van 543 naar 660 bedrijven. In Deventer zijn de meeste bedrijven in de sectoren groot- en detailhandel, advisering en overige zakelijke dienstverlening.  

bron: BIRO en LISA

Lettele

Het dorp Lettele ligt qua grootte tussen Okkenbroek en Schalkhaar/Diepenveen in. Het dorp heeft een basisschool, een kerk, sportvoorzieningen en horeca. Ook is er een openlucht zwembad, dat gerund wordt door vrijwilligers. De bibliotheekvoorziening is in de wijkwinkel van de gemeente gevestigd.
Oude Molen is een buurtschap van ongeveer honderd inwoners in de gemeente Deventer en ligt tussen Lettele en Bathmen. Deze buurtschap heeft haar naam te danken aan de ligging rondom een korenmolen, De Leeuw die aan de provinciale weg N344 tussen Deventer en Holten gelegen is. De provinciale weg wordt ook wel de Holterweg genoemd.
Het landelijk gebied  Lettele en Okkenbroek bevat het landelijke gebied ten oosten van het Overijssels kanaal en ten noorden van de Holterweg richting Holten, met uitzondering van de apart vermelde buurten Okkenbroek, Lettele en Oude Molen.