Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Bekladding van muren of gebouwen (2017)

Toelichting

Bekladding van muren en gebouwen
In 2015 geeft 7% van de Deventer bevolking van 18 jaar of ouder aan dat bekladding van muren of gebouwen in hun eigen buurt vaak voorkomt. De Binnenstad scoort met 23% het hoogst. In Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen geeft geen enkele bewoner aan dat dit vaak voorkomt. In 2013 gaf 6% van de Deventer bevolking aan dat bekladding van muren of gebouwen vaak voorkomt.

bron: Gemeente Deventer

Lettele

Het dorp Lettele ligt qua grootte tussen Okkenbroek en Schalkhaar/Diepenveen in. Het dorp heeft een basisschool, een kerk, sportvoorzieningen en horeca. Ook is er een openlucht zwembad, dat gerund wordt door vrijwilligers. De bibliotheekvoorziening is in de wijkwinkel van de gemeente gevestigd.
Oude Molen is een buurtschap van ongeveer honderd inwoners in de gemeente Deventer en ligt tussen Lettele en Bathmen. Deze buurtschap heeft haar naam te danken aan de ligging rondom een korenmolen, De Leeuw die aan de provinciale weg N344 tussen Deventer en Holten gelegen is. De provinciale weg wordt ook wel de Holterweg genoemd.
Het landelijk gebied  Lettele en Okkenbroek bevat het landelijke gebied ten oosten van het Overijssels kanaal en ten noorden van de Holterweg richting Holten, met uitzondering van de apart vermelde buurten Okkenbroek, Lettele en Oude Molen.