Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Vertrekbewegingen (percentage) (2022)

Toelichting

Percentage totale vertrekbewegingen
Het totale aantal vertrekbewegingen (zowel binnen als buiten de gemeente) is uitgedrukt ten opzichte van de gemiddelde bevolking. In Deventer hebben zich de afgelopen tien jaar gemiddeld ruim 5.200 personen per jaar gevestigd, terwijl er in die periode ruim 4.900 personen vertrokken. Dat betekent dat het migratiesaldo de afgelopen 10 jaren positief is en ruim 300 per jaar bedraagt.  
Binnen de gemeente verhuisden het afgelopen jaar ruim 6.100 personen waarmee het totaal aantal vertrekbewegingen op bijna 10.600 uitkomt. Relatief gezien is dat ruim 10 procent van de bevolking. Dit aandeel is het hoogst in de Binnenstad (bijna 19%) en Rivierenwijk en Schalkhaar (ruim 15%) en het laagst in Diepenveen,  de Hoven, Okkenbroek en Lettele (miinder dan 6%). Op het kaartbeeld wordt het totaal aantal vertrekbewegingen (vertrekken + binnenverhuizingen) gepresenteerd.

bron: Gemeente Deventer

Okkenbroek

Okkenbroek is een klein dorpje in het uiterste noordoosten van de gemeente Deventer. Opvallend is de uitzonderlijke staat van de in 1904 boven op een kunstmatige bult gebouwde hallenkerk. Verder is er één school en het Naoberhuus (dorpshuis). In dit huis hebben de wijkwinkel van de gemeente en de bibliotheek, pedicure en een kapper een onderkomen gevonden. Ook heeft het dorp een eigen dorpshuis (ons centrum) met een horecagelegenheid en sportvoorzieningen, gerund door het dorp zelf.