Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Geweldsdelicten (2020)

Toelichting

Geweldsdelicten
Volgens de aangiftes die zijn gedaan bij de politie werden in 2020 in Deventer 432 geweldsdelicten gepleegd. Dat zijn er 40 minder dan een jaar eerder waarmee de dalende trend doorzet. Het betreft hier een optelsom van alle door de politie geregistreerde delicten met geweld, variërend van straatroof en overval tot bedreiging en mishandeling, moord en doodslag. Het aantal geweldsdelicten is in vergelijking met de voorgaande jaren verder afgenomen. Het grootste deel van de delicten bestaat uit mishandeling en bedreiging. 
Wanneer de geweldsdelicten worden afzet tegen de totale bevolking, dan zien we dat het aantal delicten per inwoner op  0,4 ligt in 2020.  Dit betekent dat van elke 1000 personen er 4 zijn die te maken hebben gehad met geweld en daarvan ook aangifte hebben gedaan.

bron: Politie

Okkenbroek

Okkenbroek is een klein dorpje in het uiterste noordoosten van de gemeente Deventer. Opvallend is de uitzonderlijke staat van de in 1904 boven op een kunstmatige bult gebouwde hallenkerk. Verder is er één school en het Naoberhuus (dorpshuis). In dit huis hebben de wijkwinkel van de gemeente en de bibliotheek, pedicure en een kapper een onderkomen gevonden. Ook heeft het dorp een eigen dorpshuis (ons centrum) met een horecagelegenheid en sportvoorzieningen, gerund door het dorp zelf.