Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Langdurig werkzoekenden (aandeel) (2017)

Toelichting

Aandeel langdurig niet-werkende werkzoeken
Van alle werkzoekenden in Deventer staat meer dan veertig procent drie jaar of langer ingeschreven bij het UWV Werkbedrijf. Vorig jaar was dit ongeveer een kwart. In absolute aantallen bedraagt het aantal langdurig werklozen 2.240 in 2017.  Binnen Deventer varieert dit cijfer van nul in Lettele en Okkenbroek tot meer dan de helft in Voorstad en Rivierenwijk.
Door registratieproblemen bij het UWV kunnen de gegevens over duur werkloosheid afwijken van de werkelijkheid.

In het najaar van 2013 heeft het UWV Werkbedrijf veel uitkeringsgerechtigden alsnog ingeschreven als werkzoekenden. Hierdoor is het totaal aantal werkzoekenden in Deventer op 1 januari 2014 fors hoger dan een jaar eerder.

bron: UWV Werkbedrijf

Colmschate-Noord

Deze wijk wordt begrensd door de spoorlijn Deventer-Almelo, de N348 en het Overijssels Kanaal, de Colmschaterstraatweg en Colmschate-Vijfhoek. De wijk wordt ontsloten door de Oostriklaan, die aansluit op de Holterweg, en het Wilgehaantje die van de andere kant op de N348 aansluit. Na de afronding van de buurt Platvoet begin jaren zeventig heeft Deventer enkele jaren moeten wachten op nieuwbouwlocaties. Vanaf halverwege de jaren zeventig zijn achtereenvolgens de buurten Het Oostrik, Groot Douwel en Blauwenoord gebouwd.

Het Oostrik is een woonbuurt die in 1974 is voltooid. De buurt wordt gekenmerkt door een vrij dichte bebouwing met circa een kwart etagewoningen. Het Oostrik bestond aanvankelijk geheel uit huurwoningen. Een groot deel hiervan is in de loop der  jaren verkocht.
De woningbouw in Groot Douwel startte in 1976. In 1985 is deze buurt voltooid. Met uitzondering van de etagebouw in het buurtwinkelcentrum (Zwaluwenburg) is er alleen laagbouw.  In de buurt Blauwenoord zijn in 1982 de eerste woningen opgeleverd. In 1986 is de buurt voltooid. Deze buurt omvat uitsluitend eengezinswoningen.