Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Bekladding van muren of gebouwen (2017)

Toelichting

Bekladding van muren en gebouwen
In 2015 geeft 7% van de Deventer bevolking van 18 jaar of ouder aan dat bekladding van muren of gebouwen in hun eigen buurt vaak voorkomt. De Binnenstad scoort met 23% het hoogst. In Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen geeft geen enkele bewoner aan dat dit vaak voorkomt. In 2013 gaf 6% van de Deventer bevolking aan dat bekladding van muren of gebouwen vaak voorkomt.

bron: Gemeente Deventer

Schalkhaar

Deze wijk is onderdeel van de voormalige gemeente Diepenveen die op 1 januari 1999 door de gemeentelijke herindeling in de provincie Overijssel aan de gemeente Deventer is toegevoegd. Het dorp Schalkhaar ligt als het ware tussen Keizerslanden en De Vijfhoek in en wordt van de stad gescheiden door de Rielerenk en het terrein van Brinkgreven. Schalkhaar heeft zijn eigen winkelvoorzieningen, maar is uiteraard ook op de stad georiënteerd.
Het dorp Schalkhaar ligt net als Diepenveen tegen de stad Deventer aan. Ook Schalkhaar heeft een eigen dorpskern, met winkelgelegenheid. Het dorp kent bestaande bouw en nieuwbouw. Momenteel vindt er aan de oostkant van Schalkhaar grootschalige nieuwbouw plaats. Schalkhaar heeft twee basisscholen, een bibliotheek en sportaccommodaties.
Het buurtschap Averlo/Frieswijk is een landelijk gebied ten noorden van Schalkhaar, met vooral boerderijen. Het coulisselandschap is hier opvallend zichtbaar door de afwisselingen van bos en weidevelden. Dit buurtschap heeft geen eigen voorzieningen. De bewoners zijn hiervoor aangewezen op de dorpen Schalkhaar of Wesepe. Jaarlijks hoogtepunt is de kermis in het 3e weekend van september met een revue, feestavond en rommelmarkt).