Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Uitkeringen arbeidsongeschiktheid (percentage) (2017)

Toelichting

Uitkeringen Arbeidsongeschiktheid
In 2016 telde Deventer 5.410 personen met een Arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ten opzichte van het totaal aantal huishoudens is dat een aandeel van 12,1%. Dit aandeel ligt boven het landelijke gemiddelde. Het landelijk gemiddelde bedraagt 9,7%. Het aantal uitkeringen AO is in het afgelopen jaar afgenomen, na een aantal jaren van toename. 

bron: CBS

Lettele

Het dorp Lettele ligt qua grootte tussen Okkenbroek en Schalkhaar/Diepenveen in. Het dorp heeft een basisschool, een kerk, sportvoorzieningen en horeca. Ook is er een openlucht zwembad, dat gerund wordt door vrijwilligers. De bibliotheekvoorziening is in de wijkwinkel van de gemeente gevestigd.
Oude Molen is een buurtschap van ongeveer honderd inwoners in de gemeente Deventer en ligt tussen Lettele en Bathmen. Deze buurtschap heeft haar naam te danken aan de ligging rondom een korenmolen, De Leeuw die aan de provinciale weg N344 tussen Deventer en Holten gelegen is. De provinciale weg wordt ook wel de Holterweg genoemd.
Het landelijk gebied  Lettele en Okkenbroek bevat het landelijke gebied ten oosten van het Overijssels kanaal en ten noorden van de Holterweg richting Holten, met uitzondering van de apart vermelde buurten Okkenbroek, Lettele en Oude Molen.