Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Werkzame personen (2018)

Toelichting

Werkgelegenheid
De Deventer bedrijven bieden gezamenlijk aan bijna 46.000 mensen werk, waarvan 39.330 meer dan twaalf uur en bijna 6.600 minder dan twaalf uur per week werkzaam zijn. De grootste sector is de gezondheid- en welzijnszorg met bijna 8.400 werkzame personen. Een goede tweede is de sector groot- en detailhandel en reparatie met bijna 8.000  werkzame personen. De industrie is de derde  bedrijfstak met 6.175 arbeidsplaatsen. 
In de top-5 van grootste bedrijven in Deventer staat het Deventer Ziekenhuis met meer dan tweeduizend werkzame personen bovenaan. Koninklijke PostNL en Sallcon volgen met meer dan duizend werknemers. De top-5 wordt gecompleteerd door de gemeente Deventer als werkgever en Saxion Hogeschool Deventer met elk meer dan 800 werknemers.  

Klik hier voor een interactieve grafiek over de ontwikkeling (indexcijfers) van het aantal vestigingen en de bijhorende werkgelegenheid in Deventer 2010-2016.

Voor een overzicht van het aantal werkzame personen in Deventer 2016 naar sectie klik hier

2005 t/m 2009 exclusief CBS landbouwtelling, vanaf 2010 inclusief CBS landbouwtelling

bron: BIRO en LISA

Deventer

Welkom op de Staat van Deventer. Hier vind je actuele, cijfermatige informatie over Deventer en over alle wijken en buurten binnen Deventer. Kies een wijk en vindt meteen de kerncijfers over deze wijk. Ga naar de cijfers en ontdek alles over bevolkingsontwikkeling, veiligheid, milieu en nog veel meer. In de wijkenmonitor kun je zien hoe de verschillende wijken scoren op verschillende themas. In het kennisportaal vind je veel factsheets en onderzoeksresultaten.